Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen. Vind je niet wat je zoekt, neem dan contact met ons op. info@wollensokjes.be

Baby'tjes vanaf 14 dagen tot 6 maanden oud kunnen bij ons terecht. 

Bij prematuurtjes wordt er 6 maanden na de uitgerekende datum gerekend.

Is je kindje ouder dan 6 maanden oud en kom je graag langs? Neem zeker contact op met ons en dan bekijken we wat er mogelijk is!

Je plant je bezoek best in na een dutje en met een vol buikje. Als je kindje moe is of honger heeft zal hij er minder van genieten omdat het best wel veel van hem vraagt. Je kan je baby voeden voor vertrek of bij ons in de voedingshoek ploffen. Geef je bij ons eten? Kom dat 10 minuutjes op voorhand zodat we op tijd aan de sessie kunnen starten. 

Je baby moet niet hongerig en/of moe zijn anders zal hij er niet ten volste van kunnen genieten. Hydrotherapie kan je niet vergelijken met baden of douchen, het kost veel energie van je kindje. Wij hebben een voedingshoek beschikbaar als je voor de sessie graag eten geeft. We vragen dan wel om 10 minuten op voorhand te komen zodat we op tijd kunnen starten.

Let op! Door de inspanning kan het wel zijn dat je kindje erna sneller honger krijgt en dus sneller achter een voeding zal vragen. 

Onze babyspa ligt op minder dan 100m van het Sint-Jacobsplein, waar je kan parkeren. 

Maak je gebruik van het openbaar vervoer? Zowel aan het Sint-Jacobsplein als in het begin van de Monseigneur van Waeyenberghlaan bevinden zich verschillende haltes.

Kom je te voet? Wij hebben binnen ruimte voorzien om je kinderwagen kwijt te kunnen.

De baden worden gevuld met chloorvrij water en met een temperatuur tussen 35 ° C en 37 ° C. In de badjes zit een ozon-filter die alle bacteriën uit het water doodt. De baden zelf worden ontsmet na elke sessie. 

Je krijgt van ons een zwemluier, tetradoek en badcape om te gebruiken tijdens de sessie. Het enige wat jullie moeten voorzien is een proper pampertje voor na de sessie. Ben je fan van de producten die je mocht gebruiken? Op onze webshop vind je alle producten terug!

Dat mag, we begrijpen dat ouders deze speciale ervaring willen vastleggen en willen delen met anderen. Houd er wel rekening mee dat de sessie moet worden beschouwd als een ontspannen ervaring en een hechtingsmoment tussen ouders en baby’s. Flitsen zijn verboden.

Ook vragen wij je geen andere baby’s/ouders op een foto of film vast te leggen.
Dit om de privacy van andere baby’s en hun ouders te waarborgen.


Mocht je foto’s of video’s op social media plaatsen zouden wij het fijn vinden als je @wollen.sokjes.natte.voetjes vernoemt.

Een baby die pas is gevaccineerd mag de volgende 72 uur helaas niet deelnemen aan een sessie.

Dit geldt ook voor een baby met griep, hoest, koorts, virusinfectie, enz.

Wanneer uw baby volledig is hersteld kan hij/zij deelnemen aan een sessie.

Is je baby ziek of zijn de plannen gewijzigd? Dan vragen wij minimaal 48 uur voor de afspraak te annuleren. Dit kan per e-mail. Wanneer je niets met ons hebt afgesproken en niet komt opdagen kunnen wij helaas geen geld of tegoed retourneren omdat wij dan onnodige kosten hebben gemaakt (denk aan het vullen en gereserveerd houden van een badje en personeelskosten etc.). Bij annulering geven wij GEEN geld retour voor betalingen of cadeaubonnen. Na annulering kan je een nieuwe afspraak inplannen. 

Zorg altijd dat je op tijd bent voor de afspraak. Het liefst ongeveer 5 minuutjes van tevoren, wanneer je nog moet voeden 10minuutjes. Uiteraard kan het gebeuren dat je iets vertraagd bent. Bel ons even op zodat we ervan op de hoogte zijn.

Als je een kwartier of langer vertraagd bent, zal de sessie helaas niet door kunnen gaan. Dit omdat er geen tijd meer is voor jullie volledige sessie in verband met de andere afspraken die nog op de planning staan. Rust staat natuurlijk centraal tijdens een sessie en dat is helaas niet haalbaar op het moment dat u later bent dan een kwartier.

Er zijn twee volwassenen welkom per kindje. Bij een tweeling geldt dit niet en zijn ook 2 volwassenen welkom. Andere kinderen zijn jammer genoeg niet welkom omdat dit afleidend voor de baby kan zijn. Wil je graag met meer dan 2 volwassenen langs komen? Neem dan even contact op i.v.m. een privé sessie. Deze sessie zal met een toelage zijn doordat de andere badjes niet in gebruik gesteld kunnen worden.